Κώστας Κλωνάρης

Κυριακή, 04 Ιανουάριος 2009 19:04
Εκτύπωση

Πιο φτωχός ο Εκπαιδευτικός Κόσμος της Πόλης των Αχαρνών.

Η καρδιά των εκπαιδευτικών και μαθητών της πόλης των Αχαρνών μάτωσε, στην είδηση του θανάτου του εκπαιδευτικού Κώστα Κλωνάρη , ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στις 17 Δεκεμβρίου του 2008, στο νοσοκομείο Ευγενίδειο της Αθήνας , σε ηλικία 54 ετών .Η κηδεία του τελέστηκε στις 21 του ίδιου μηνός στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μήλου.

Ο Κώστα Κλωνάρης τίμησε και κόσμησε τα Σχολεία της Πόλης των Αχαρνών , όπου υπηρέτησε από το 1992 έως το 2008 .

ekthesi
image1
image2
image3
image4

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του ,είχαν τη χαρά να γνωρίσουν ένα καλοσυνάτο συνάδελφο , που μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον καθένα μας , που πάσχιζες να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, στους μαθητές, με ένα ήρεμο τρόπο , με μια πραότητα και απλότητα ,που χαρακτηρίζει τους καταξιωμένους εκπαιδευτικούς .

Στο εργαστήριο των Ηλεκτρολόγων του 1ου ΣΕΚ Αν. Αττικής ( στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Αγ. Διονυσίου ) , που εκεί ήταν ο χώρος διδασκαλίας του , τον έβλεπες να κάθεται ατέλειωτες ώρες και να παλεύει με τα υλικά και τα εργαλεία, ακόμη και σε ώρες εκτός ωραρίου διδασκαλίας , δίνοντας ψυχή σε ψυχρά και άψυχα αντικείμενα . Είτε για να φτιάξει καινούρια ταμπλό ( εποπτικά μέσα ), είτε να επιδιορθώσει διάφορα μηχανήματα , είτε για να φτιάξει καινούρια έργα , ενταγμένα μέσα σε διάφορα προγράμματα (Δαίδαλος κά) για να μπορούν οι μαθητές του, να εφαρμόζουν στα εργαστήρια ότι μάθαιναν στη θεωρία.

Ακούραστος πάντα, με το χαμόγελο στα χείλη ,τον έβλεπες περιτριγυρισμένο από τους μαθητές , να τους μαθαίνει την τέχνη του ηλεκτρολόγου , που την κατείχε καλά.

Άλλες φορές πάλι , 3-4 ώρες προτού αρχίσει το μάθημα ή μετά τις 10 η ώρα το βράδυ που σχολάγαμε οι μαθητές (από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ) , να κάθεται με τους μαθητές του τμήματος αγιογραφίας, στο μικρό εργαστήριο που είχε δημιουργήσει και να τους μυεί στα μυστικά της αγιογραφικής τέχνης .

Για όλη αυτή του την προσφορά η πολιτεία , μέσω διαφόρων φορέων και η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκ/σης τον είχαν βραβεύσει πολλές φορές αυτόν και την ομάδα των μαθητών που συμμετείχε υπό τις οδηγίες του στη δημιουργία διαφόρων έργων , προσφέροντας του Βραβεία και Επαίνους .

Και αυτός χωρίς καθόλου έπαρση , αλλά με ταπεινότητα που τον χαρακτήριζε , παίρνοντας δύναμη , έσκυβε πάνω από τους μαθητές του για να τους δώσεις ακόμα περισσότερα .

Ένα από τα τελευταία του έργα , ήταν η κατασκευή ενός μικρού Φωτοβολταϊκού σταθμού στο εργαστηριακό συγκρότημα (ΣΕΚ) ,στα πλαίσια του προγράμματος Καλλιστώ , που μαζί με τους μαθητές του και τον εκπαιδευτικό Σιδέρη Γιάννη , έφερε σε πέρας και αποσπάσανε τις καλύτερες εντυπώσεις από την Επιτροπή διοργάνωσης .

Ας γίνει φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τη νέα γενιά.