1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών
Τομείς: Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Μηχανολογίας Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας αρχή

Κανονισμός Λειτουργίας

E-mail Εκτύπωση PDF

To σχολείο είναι χώρος καλλιέργειας δημοκρατικής έκφρασης, δημιουργίας και συμμετοχής και είναι υποχρέωση όλων μας να τα προασπιζόμαστε, προκειμένου να συμβάλουμε στη διαμόρφωση Υπεύθυνων, Δημοκρατικών και Ευαισθητοποιημένων Πολιτών.

Η σχολική ζωή ρυθμίζεται από ορισμένους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που αφορούν στη δημιουργική καθημερινή συνεργασία μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

kids

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  1. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.   (Αρθρο 5 Ελληνικού Συντάγματος).
  2. Προστασία όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία (Μαθητών-Εκπαιδευτικών - Γονέων ), από κάθε μορφή βίας, (χειροδικία, παρενόχλησης, ψυχολογικής βίας, παρενόχλησης μέσω διαδικτύου).
  3. Προστασία των παιδιών από την παράνομη χρήση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών (άρθρο 33 σύμβαση δικαιωμάτων του παιδιου-αρθρο243/1990 ελλην. νομοθεσία).
  4. Καθένας μαθητής που έχει υποπέσει σε αξιόποινη πράξη, έχει το δικαίωμα να τον αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια ,να ενημερώνεται και να αιτιολογεί τη στάση του πριν την τιμωρία.

 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  

  1. Κατά την ώρα της συγκέντρωσης στο προαύλιο για την προσευχή ή/και τις ανακοινώσεις από τη Δ/νση του σχολείου, οι μαθητές- τριες οφείλουν να παρίστανται με τον απαιτούμενο σεβασμό, δίχως να ομιλούν μεταξύ τους, να καπνίζουν, να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ή/και να τρώνε.
  2. Η είσοδος των μαθητών/τριων στις αίθουσες, γίνεται αμέσως μετά την προσευχή και ποτέ νωρίτερα, εκτός αντικειμενικών δυσκολιών (βροχή , κρύο κ.λπ). Μαθητής/τρια που εισέρχεται στην τάξη μετά την είσοδο του καθηγητή, του καταλογίζεται απουσία.
  3. Οι μαθητές οφείλουν να έρχονται στο σχολείο με τα απαραίτητα τετράδια, βιβλία, στυλό. Επιπλέον συμμορφώνονται στις υποδείξεις τόσο των καθηγητών όσο και του Σχολικού φύλακα.
  4. Στο διάλειμμα βγαίνουν από την τάξη όλοι οι μαθητές (εκτός αντικειμενικών δυσκολιών -βροχή , κρύο κ.λπ) και οι επιμελητών είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη καθώς και τον αερισμό της την τάξη και το καθάρισμα του πίνακα.
  5. Δεν επιτρέπεται να διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Οι ωριαίες αποβολές σημειώνονται στο ποινολόγιο του σχολείου. Μαθητής που τιμωρείται με τρεις ωριαίες αποβολές καλείται σε απολογία στο σύλλογο των καθηγητών.
  6. Απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του σχολείου κατά τις ώρες λειτουργίας του{ 88202/25-9-2009 (ΦΕΚ 1286/τ.Β΄/30-6-2009)} απόφαση Υπ.Υγείας.
  7. Δεν επιτρέπεται πριν από τη λήξη των μαθημάτων, η έξοδος των μαθητών από το σχολικό χώρο χωρίς άδεια, καθώς και η παραμονή τους μετά το πέρας των μαθημάτων στις εισόδους ή στους γύρω δρόμους του Σχολείου (για την ασφάλεια των μαθητών και τη μη παρενόχληση των κατοίκων).     
  8. Τα μηχανάκια και τα ποδήλατα μένουν σε συγκεκριμένη θέση που ορίζεται από το σύλλογο των καθηγητών και δεν επιτρέπεται να κινούνται μέσα στο σχολικό χώρο (έρχονται και φεύγουν σβηστά και σπρώχνοντας τα με τα πόδια από την είσοδο του σχολείου ως το φυλάκιο του σχολικού φύλακα). Οι παραβάτες θα τιμωρούνται και δε θα τους ξαναεπιτραπεί η είσοδο της μηχανής τους στο σχολείο. Επιπλέον όποιος έρχεται με μηχανάκι και χωρίς κράνος και δίπλωμα, θα αφήνει το μηχανάκι του εκτός σχολείου.
  9. Οι μαθητές πρέπει να έρχονται στο σχολείο χωρίς εκκεντρισμούς και ακρότητες (εφαρμόζονται οι διατάξεις του μαθητικού κανονισμού του Υπ. Παιδείας).
  10. Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται την περιουσία του σχολείου. Οποιοσδήποτε προξενεί ζημιά ή φθορές, ελέγχεται πειθαρχικά και είναι υποχρεωμένος να επανορθώσει τη ζημιά. Αν δεν εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, την ευθύνη έχουν οι επιμελητές μαθητές της τάξης και όλη η τάξη. {To Άρθρο 381 & 382 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη}.
  11. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία κινητού τηλεφώνου στο σχολείο. (Απόφαση 132328/Γ2/7-12-2006 ΥΠ. Παιδείας).
  12. Οι μαθητές που αποβάλλονται από το σχολείο ,θα γίνονται δεκτοί μόνο με τους κηδεμόνες τους.
  13. Για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών οι γονείς οφείλουν να προσέρχονται το πολύ εντός δέκα (10) ημερών στον υπεύθυνο καθηγητή του σχολείου.
  14. Πρέπει να φροντίζουμε για τη διατήρηση της καθαριότητας του σχολικού χώρου (τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων κ.λπ). 

Από το Σύλλογο καθηγητών του 1ου Εσπερινού
Τεχνολογικού Λυκείου - ΕΠΑΛ Αχαρνών

 

 

 

 

 

 

menoume asfaleis

loader

theseis

sxolikiefimerida

facebook

ebooks

eclass

photodentro-lor-logo

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΛΙΝΥΑΕ e-δησεόγραμμα

 

elynae 2